Kosár

HSM iratmegsemmisítőkHSM IRATMEGSEMMISÍTŐ CSALÁD

Ha egy vállalat sikeres a piacon évtizedek óta, nemzetközileg elfogadott, és folyamatosan növekszik, akkor azt csak kockázatvállalással teheti meg, ami elengedhetetlen a fejlődéshez, ugyanúgy, mint a megbízhatóság.
A céget 1971-ben Hermann Schwelling alapította, aki új gondolattal állt elő, halkabb gépeket szeretett volna, újrahasznosítható anyagok használatával. Később a HSM kifejlesztette a papír mellett a merevlemezek, cd-k aprítását, vágását is. A cég jellemzője a rugalmasság, a minőség, a bizalom, és a társadalmi felelősségvállalás.

Az Iroda Magyarország a HSM iratmegsemmisítők széles választékát kínálja!Megkönnyítjük választását! Töltse le HSM összehasonlító táblázatunkat!


HSM iratmegsemmisítő összehasonlító táblázat.

hsm

Teljes készülék kínálatunkért kattintson ide!


Még így sem biztos benne, hogy milyen készüléket válasszon?
Kollégáink segítenek a készülék kiválasztásában!
Mit kell tudni a biztonsági fokozatokról?

Az új DIN 66399 lépett az eddigi DIN 32757 helyébe. A legfontosabb újítások:

Három védelmi osztály
A védelem szükségességének megállapítása, a védelmi osztály, valamint a biztonsági fokozatok besorolása a felmerülő adatok osztályozására szolgál.

Hat anyagbesorolás
A szabvány először határozza meg a különböző anyagbesorolásokat, amely az adathordozók méretét is (papíralapú dokumentumok, optikai, mágneses és elektronikus adathordozók, valamint merevlemezek) figyelembe veszi.

Hét biztonsági fokozat
Az eddigi öt biztonsági fokozat helyett az új DIN 66399 már hét biztonsági fokozatot határoz meg. Jelentős változás az új P-4-es fokozat a max. 160 mm2-es részecskefelülettel, az eddigi 4. fokozat P-5 lett, az 5. fokozatból P-6 lett, és a szabványban mindeddig figyelmen kívül hagyott “6. fokozat” P-7 lett.

Fontos tudnivalók az új DIN 66399 szabványról:

Amennyiben adott a lehetőség, akkor az adathordozókat az adatok mindenkori felelőse bármikor a helyszínen megsemmisítheti, amely jelentősen megnöveli a biztonságot, ezért más eljárásokkal szemben előnyben kell részesíteni.
Amennyiben különböző biztonsági fokozatokhoz tartozó adatok keletkeznek a keletkezési helyen, akkor javasolt ezeket a különböző biztonsági fokozatok alapján szétválasztani. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a megsemmisítést alapvetően és egységesen a magasabb biztonsági fokozatnak megfelelően kell elvégezni, hogy a nem megfelelő megsemmisítés kockázatát minimális szintre csökkentsék.

A veszélyeztetettség meghatározása és a védelmi osztályok besorolása:

Azért szükséges az adatokat biztonsági fokozatokba sorolni, hogy az adathordozók megsemmisítésénél figyelembe lehessen venni a gazdaságosság elvét, illetve az alkalmasság elvét. Itt a veszélyeztetettség foka mérvadó a biztonsági fokozat kiválasztásában az adathordozó megsemmisítésére vonatkozóan.

1. védelmi osztály:
A belső adatok normál veszélyeztetettsége. Ezek az információk nagyobb csoportok számára készülnek és hozzáférhetők. A jogosulatlan közzétételük behatárolt negatív hatást gyakorolnának a vállalatra. A személyes adatok védelmét biztosítani kell. Példák: Nem tudásfüggő levelezés, személyre szabott reklám, katalógusok, szórólap, jegyzetek …

2. védelmi osztály:

Bizalmas adatok nagyfokú veszélyeztetettsége, amelyek emberek kis létszámú körére korlátozódnak. A jogosulatlan továbbításnak jelentős kihatása lenne a vállalatra, és a szerződésben foglalt kötelezettségekbe vagy törvényekbe ütközhet. A személyes adatok védelmének magas követelményeknek kell megfelelnie. Példák: Tudásfüggő levelezés, például ajánlatok, megkeresések, memorandumok, kihirdetések, személyes adatok…

3. védelmi osztály:

Különösen bizalmas és titkos adatok igen nagyfokú veszélyeztetettsége, amelyek emberek kis létszámú, név szerint ismert hozzáféréssel rendelkező személyek körére korlátozódnak. A jogosulatlan továbbításnak komoly, a vállalat létét veszélyeztető kihatása lenne, és megsértené a hivatali titoktartást, a szerződéseket és a törvényeket. A személyes adatok védelmét korlátlanul biztosítani kell. Példák: Az ügyvezetés iratai, kutatási és fejlesztési dokumentáció, gazdasági adatok, elzárt dolgok …

Biztonsági fokozatok:

DIN P-1
Javasolt pl. általános adatokat tartalmazó adathordozókhoz, amelyeket olvashatatlanná kell tenni.
Anyag részecskefelülete≤ 2000 mm2 vagy szalagszélesség ≤ 12 mm a csíkhossz nincs korlátozva.

DIN P-2
Javasolt pl. belső adatokat tartalmazó adathordozókhoz, amelyeket olvashatatlanná kell tenni.
Anyag részecskefelülete≤ 800 mm2 vagy szalagszélesség ≤ 6 mm a csíkhossz nincs korlátozva.

DIN P-3
Javasolt pl. érzékeny és bizalmas adatokat tartalmazó adathordozókhoz.
Anyag részecskefelülete≤ 320 mm2 vagy szalagszélesség ≤ 2 mm a csíkhossz nincs korlátozva (pl. 4 x 80 mm-es kisebb darabok is).

DIN P-4
Javasolt pl. különösen érzékeny és bizalmas adatokat tartalmazó adathordozókhoz.
Anyag részecskefelülete= 160 mm2 és szabályos kisebb darabokhoz: Szalagszélesség = 6 mm a csíkhossz nincs korlátozva (pl. 4 x 40 mm-es kisebb darabok is).

DIN P-5
Javasolt pl. titokban tartandó adatokat tartalmazó adathordozókhoz.
Anyag részecskefelülete= 30 mm2 és szabályos kisebb darabokhoz: Szalagszélesség = 2 mm a csíkhossz nincs korlátozva (pl. 2 x 15 mm-es kisebb darabok is).

DIN P-6
Javasolt pl. titokban tartandó adatokat tartalmazó adathordozókhoz, ha rendkívül magas biztonsági intézkedéseket kell betartani.
Anyag részecskefelülete= 10 mm2 és szabályos kisebb darabokhoz: Szalagszélesség = 1 mm a csíkhossz nincs korlátozva (pl. 0,8 x 12 mm-es kisebb darabok is).

DIN P-7
Javasolt pl. szigorúan titokban tartandó adatokat tartalmazó adathordozókhoz, ha a legmagasabb biztonsági intézkedéseket kell betartani.
Anyag részecskefelülete= 5 mm2 és szabályos kisebb darabokhoz: Szalagszélesség = 1 mm a csíkhossz nincs korlátozva (pl. 0,8 x 5 mm-es kisebb darabok is).


Letölthető Angol nyelvű tájékoztató

Bélyegző rendelés
Toner kereső
Reklám- és ajándéktárgy